zomer

NOORDERPLANTSOEN.nl is dé site van, voor en door bewoners van en ondernemers in de Noorderplantsoenbuurt in de stad Groningen. Ingrediënten zijn: actualiteiten, activiteiten, alles over de buurt en het plantsoen, foto's en verhalen. Wil je ook meedoen? Stuur dan je berichten, verhalen en/of foto's naar: info@noorderplantsoen.nl

Hulp vragen
Zin in een praatje met iemand uit de buurt? Zoek je mensen om samen een buurtfeest te organiseren? Administratie waar je niet uit komt of een tuin die aan onderhoud toe is? Er is vast iemand die je kan helpen. Als je het maar vraagt. Je geeft zelf aan welke ondersteuning of advies je zoekt en wanneer een ander je hulp kan bieden. Je kunt daarbij via WeHelpen.nl aangeven of de vraag voor iedereen te zien is of alleen voor familie, vrienden en kennissen. Ga naar www.WeHelpen.nl en stel je vraag!

Hulp aanbieden
Wat is je aanbod? Wat zijn jouw talenten en hoe kun je een ander hiermee helpen. Geef je bijles in wiskunde of leg je een ander graag uit hoe een smartphone werkt? Of ben je goed in organiseren en lijkt een buurtfeest je een leuk idee om buurbewoners beter te leren kennen? Geef zelf aan welke hulp je wilt aanbieden en wanneer. Ga naar www.WeHelpen.nl en bied je hulp aan!

Hulp organiseren
WeHelpen.nl maakt het organiseren en delen van hulp met familie, vrienden en kennissen makkelijk. Je meldt je aan op WeHelpen.nl, maakt een groep aan en nodigt anderen uit om hierin mee te doen. Binnen deze groep organiseer je de hulp en verdeel je de klussen eenvoudig met behulp van een agenda, een logboek en notitiepagina’s. Zo is iedereen in het hulpnetwerk op de hoogte van taken, afspraken en bezoeken. En dat scheelt een boel geregel.Ga naar www.WeHelpen.nl en organiseer je hulp!

Heb je hulp nodig bij het gebruik van de website? Neem in dat geval contact op met je Stip in de buurt (www.stip-groningen.nl) of informeer naar een Humanitas-vrijwilliger (050-312 60 00) die bij je langs kan komen. Zij kunnen je helpen om je hulpvraag of –aanbod te plaatsen en om je hulp te organiseren via de digitale agenda.

Help elkaar via WeHelpen.nl!

Landelijke coöperatie WeHelpen
Diverse organisaties in Groningen ondersteunen de landelijke coöperatie WeHelpen. Zoals de gemeente Groningen, de Rabobank, Menzis, Nijestee, TSN, De Noorderbrug, Humanitas, MJD, stichting De Zijlen en biblionetID.