zomer

NOORDERPLANTSOEN.nl is dé site van, voor en door bewoners van en ondernemers in de Noorderplantsoenbuurt in de stad Groningen. Ingrediënten zijn: actualiteiten, activiteiten, alles over de buurt en het plantsoen, foto's en verhalen. Wil je ook meedoen? Stuur dan je berichten, verhalen en/of foto's naar: info@noorderplantsoen.nl

Vanaf deze week kun je subsidie krijgen voor het aanbrengen van meer groen in je tuin. Van minder steen en meer planten of bomen profiteren we allemaal. Het levert ons bijvoorbeeld koelte op in de steeds hetere zomers. Maar ook vogels en andere dieren hebben een fijner leven dankzij meer groen om van te eten of in te nestelen. En in een tuin met planten kan regenwater beter in de grond wegzakken.

Waar kun je subsidie voor krijgen? Je dak vergroenen. Stenen uit je tuin halen en je tuin vergroenen. Je regenpijp afkoppelen (zodat schoon regenwater niet het riool instroomt). Het aanbrengen van ‘groene muren’ (met bijvoorbeeld klimplanten). Het planten van bomen. En extra berging van regenwater (bijvoorbeeld in een regenput). Op onze website kun je tot 30 juni je aanvraag voor subsidie indienen. Lees meer over de klimaatsubsidie op de website van Duurzaam Groningen.