zomer

NOORDERPLANTSOEN.nl is dé site van, voor en door bewoners van en ondernemers in de Noorderplantsoenbuurt in de stad Groningen. Ingrediënten zijn: actualiteiten, activiteiten, alles over de buurt en het plantsoen, foto's en verhalen. Wil je ook meedoen? Stuur dan je berichten, verhalen en/of foto's naar: info@noorderplantsoen.nl

Steunpunt Huren Henk Tammens scaledWethouder wonen Rik van Niejenhuis heeft het Steunpunt Huren Groningen bij het Lopster Veerhuis (Damsterdiep 36 in Groningen) geopend. Dit deed hij samen met Rik Kiers, de directeur van het Steunpunt. Het Steunpunt biedt gratis juridisch advies, bemiddeling en informatie aan alle huurders en verhuurders in de gemeente Groningen.

Van Niejenhuis, wethouder wonen: “Iedereen verdient een fijne en betaalbare plek om te wonen. Het maakt niet uit of je nou koopt of huurt. Steunpunt Huren staat iedere inwoner van de gemeente Groningen met een huurvraag of huurprobleem bij. Deskundig, gratis en onafhankelijk.” Het Steunpunt Huren ziet de vragen al binnenstromen sinds de aankondiging. De meest gestelde vragen gaan over bemiddelings- en servicekosten. Daarnaast gaat het vaak over zaken die een huurder niet zelf durft aan te kaarten en zich daarom laat bijstaan door het Steunpunt. 

Rik Kiers, directeur Steunpunt Huren: “In Groningen zijn veel problemen op de huurmarkt. Niet iedereen kan of durft dat zelf aankaarten. Zeker omdat direct naar de huurcommissie gaan al een vrij grote stap is. Wij zijn dan ook ontzettend blij dat we als Steunpunt Huren nu kunnen beginnen met inloopspreekuren om zo veel huurders laagdrempelig en goed te kunnen helpen.” 

Het steunpunt is te bereiken via de website en via het fysieke loket aan het Damsterdiep. Huurders en verhuurders kunnen op de website ook terecht voor informatie over problemen rondom hoge huurprijzen, onduidelijke all-in huurprijzen, problemen met onderhoud, te hoge servicekosten en onjuiste bemiddelingskosten. De stichting Steunpunt Huren Groningen is onafhankelijk en wordt gesubsidieerd door de gemeente Groningen. Bij het Steunpunt werken vrijwilligers en studenten van de RUG en Hanzehogeschool, die goed bekend zijn met het huurrecht.

Tekst: gemeente Groningen
Foto: Henk Tammens