zomer

NOORDERPLANTSOEN.nl is dé site van, voor en door bewoners van en ondernemers in de Noorderplantsoenbuurt in de stad Groningen. Ingrediënten zijn: actualiteiten, activiteiten, alles over de buurt en het plantsoen, foto's en verhalen. Wil je ook meedoen? Stuur dan je berichten, verhalen en/of foto's naar: info@noorderplantsoen.nl

Hans MoerkerkHans Moerkerk, raadslid voor de Stadspartij/100% Groningen én mede-eigenaar van café Zondag in het hartje van het Noorderplantsoen is klaar voor kerst. Hij is een kerstbomenstalletje begonnen naast het paviljoen. Hij acht het Noorderplantsoen zeer geschikt voor een kerstmarkt.

De kerstbomen die Moerkerk verkoopt in het Noorderplantsoen, is meer een persoonlijk dingetje, een overblijfsel uit zijn jeugd, toen hij in Duitsland bij familie in het veld werkte en de kerstbomen omzaagde. Het zijn er ‘maar driehonderd’, zegt Moerkerk bescheiden. We doen dit meer voor de gezelligheid en voor de buurt.”

Vorige jaren verkocht hij hier ook kerstbomen. Dat was in de coronatijd en bedoeld om toch nog wat reuring te creëren.”Inmiddels verkoopt Moerkerk ook schapenvellen en wanten als sfeerverhogende items in de waterkoude decembermaand. Wat Moerkerk betreft, mag er nog wel een tandje bij. Ik zie wel een kerstmarkt rond de vijver voor me. Met foodtrucks en goede standhouders."

Moerkerk acht het Noorderplantsoen zeer geschikt voor een kerstmarkt, leuke kraampjes en gezelligheid rond de vijver.

Eigenlijk was dit een stelling, gebracht door het Dagblad van het Noorden. Daarbij werd gesteld: het Noorderplantsoen gis bij uitstek geschikt voor een kerstmarkt? 38 mensen reageerden: 89% was het met de stelling eens, 11% oneens. 

Tekst: Albert-Jan Garama (DvhN)
Foto: Bram Hulzenbos