zomer

NOORDERPLANTSOEN.nl is dé site van, voor en door bewoners van en ondernemers in de Noorderplantsoenbuurt in de stad Groningen. Ingrediënten zijn: actualiteiten, activiteiten, alles over de buurt en het plantsoen, foto's en verhalen. Wil je ook meedoen? Stuur dan je berichten, verhalen en/of foto's naar: info@noorderplantsoen.nl

stadhuis GrunnGroningen is de gezondste stad van Nederland. Dat blijkt uit onderzoek van advies- en ingenieursorganisatie Arcadis, op basis van cijfers van het RIVM. 

Groningen staat voor de tweede keer op rij bovenaan de lijst van de Gezonde Stad Index. Twee jaar geleden werd het onderzoek voor het laatst uitgevoerd. Groningen wordt in Nederland gevolgd door Emmen en Apeldoorn. Rotterdam staat onderaan de lijst, Amsterdam en Zaanstad doen het niet veel beter.

Arcadis bracht de gemeenten in kaart op basis van de gebouwde omgeving, geluidsoverlast, luchtkwaliteit, toegankelijkheid voor fietsers en voetgangers en de infrastructuur en inrichting van het openbaar vervoer. Volgens de onderzoekers behield Groningen zijn koppositie onder meer omdat de gemeente het onderwerp ‘de gezonde stad’ nadrukkelijk behandelt. “Uit onze eerste onderzoek bleek al dat Groningen een voorbeeld is dat deze integrale aandacht ook daadwerkelijk resultaat oplevert”, zegt John Boon van Arcadis. “We zien echter dat investeren in de gezonde stad loont.”

Bron: Oog