zomer

NOORDERPLANTSOEN.nl is dé site van, voor en door bewoners van en ondernemers in de Noorderplantsoenbuurt in de stad Groningen. Ingrediënten zijn: actualiteiten, activiteiten, alles over de buurt en het plantsoen, foto's en verhalen. Wil je ook meedoen? Stuur dan je berichten, verhalen en/of foto's naar: info@noorderplantsoen.nl

PlantsoenloopDe inschrijving van de 64e editie van de Plantsoenloop Groningen is geopend. Deze klassieker van het Noorden vindt plaats op zaterdag 5 november. ‘Het wordt een verrassende editie’, aldus Johan Meijer van organisator Golazo Noord-Nederland.

De Plantsoenloop is de oudste loop, maar toch is deze editie anders dan de afgelopen jaren. “We hebben gekozen voor een vernieuwd en ruimer parcours. We hebben een ronde van 4 kilometer gecreëerd door het Noorderplantsoen. In het verleden was dit een ronde van 2 kilometer, waardoor deelnemers aan de 4 en de 8 kilometer meerdere rondes moesten lopen. Nu is dat beperkt tot maximaal twee.”Het vernieuwde parcours zorgt voor nog meer loopplezier tijdens de Plantsoenloop. “We hebben gekeken naar veranderingen die deze klassieker nog leuker maken voor de deelnemers. Een nieuwe start- en finish, meer ruimte en echt een ander parcours. Maar het blijft wel 100 procent de Plantsoenloop.” Het parcours van de Plantsoenloop Groningen loopt, zoals altijd, door het prachtige, heuvelachtige Noorderplantsoen, met een sfeervolle start- en finish op de Kruissingel. Deelnemers kunnen kiezen uit verschillende afstanden: de 4 en 8 kilometer en de Kids Runs van 1, 2 en 4 kilometer.

Inschrijven voor deze klassieker kan via: https://www.plantsoenloop.nl/inschrijven')