zomer

NOORDERPLANTSOEN.nl is dé site van, voor en door bewoners van en ondernemers in de Noorderplantsoenbuurt in de stad Groningen. Ingrediënten zijn: actualiteiten, activiteiten, alles over de buurt en het plantsoen, foto's en verhalen. Wil je ook meedoen? Stuur dan je berichten, verhalen en/of foto's naar: info@noorderplantsoen.nl

Na elf dagen rondjes om de vijver lopen, eten, drinken en optredens bekijken, is de 32ste editie van het Noorderzon Festival afgesloten. Dit jaar konden alle coronamatregelen worden losgelaten en dat heeft de organisatie gemerkt.

‘De afgelopen elf dagen trok het festival 140.000 bezoekers. Dat is net iets minder dan in 2019 voor de coronacrisis.’ vertelt Milou de Boer van Noorderzon enthousiast. De Boer geeft aan ook erg trots te zijn op de vrijwilligers: ‘We begonnen het festival met vrijwilligerstekorten, maar er kwamen in de loop van het festival steeds meer aanmeldingen. Het team heeft het ontzettend goed gedaan en er zijn veel nieuwe vriendschappen ontstaan.’ De organisatie kijkt met een tevreden gevoel terug op het festival.

Kritiek
Ondanks dat Noorderzon zelf erg tevreden is, klonk er de afgelopen week veel kritiek op het festival. Zo zou dit jaar de focus liggen op foodtrucks en bars, terwijl Noorderzon oorspronkelijk een cultuurfestival is waar optredens en tentoonstellingen centraal staan. Volgens de organisatie is Noorderzon dat nog steeds: ‘We hebben echt precies hetzelfde aantal eettentjes gehad als eerder. We hebben wel een aantal locaties veranderd, zoals het podium op de vijver, dus ik snap de verwarring en kritiek wel.’ De kleine containervoorstellingen die altijd aan de Leliesingel stonden, zijn dit jaar ondergebracht in twee grote tenten.

De organisatie verwacht dat vrijdag het Noorderplantsoen weer helemaal ‘Noorderzon-vrij’ is.

NZ 22 01 kl

NZ 22 02 kl