zomer

NOORDERPLANTSOEN.nl is dé site van, voor en door bewoners van en ondernemers in de Noorderplantsoenbuurt in de stad Groningen. Ingrediënten zijn: actualiteiten, activiteiten, alles over de buurt en het plantsoen, foto's en verhalen. Wil je ook meedoen? Stuur dan je berichten, verhalen en/of foto's naar: info@noorderplantsoen.nl

Kstadhuis_Grunn.jpgomende dinsdag staan de deuren van het Stadhuis aan de Grote Markt wijd open. Van 12.00 tot 21.00 uur zijn de inwoners van de gemeente Groningen en andere belangstellenden van harte welkom om het vernieuwde Stadhuis van binnen te bekijken. Het in 1810 gebouwde rijksmonument is de afgelopen twee jaar gerenoveerd, verbouwd en verduurzaamd. Hoogste tijd nu om het Stadhuis aan iedereen te laten zien. Inwoners hebben de primeur, want een dag later is pas de officiële opening met genodigden. De rode loper ligt uit… wees van harte welkom!

Het Stadhuis is inmiddels van buiten alweer langere tijd voor iedereen te zien. Binnen is de raadzaal op spectaculaire wijze verhuisd naar de zolderverdieping. Hierdoor is op de begane grond een nieuwe imposante ontvangstzaal ontstaan. De altijd al mooie eerste verdieping heeft extra allure gekregen doordat alle 80 pilaren zijn gemarmerd. Veel vertrouwde schilderijen uit de omvangrijke kunstcollectie, waaronder uiteraard de Paardenkeuring van Otto Eerelman, hangen weer in de diverse gangen. Kijk voor meer informatie op onze website.