zomer

NOORDERPLANTSOEN.nl is dé site van, voor en door bewoners van en ondernemers in de Noorderplantsoenbuurt in de stad Groningen. Ingrediënten zijn: actualiteiten, activiteiten, alles over de buurt en het plantsoen, foto's en verhalen. Wil je ook meedoen? Stuur dan je berichten, verhalen en/of foto's naar: info@noorderplantsoen.nl

bankjes 2Op warme dagen is het Noorderplantsoen een van de plekken om te zijn. Logisch wel, want dankzij alle bomen en ander groen is het daar een paar graden koeler dan in de rest van Stad. Beetje jammer alleen dat juist nu bijna alle bankjes zijn verdwenen uit het park.

Het gaat onder andere om de bankjes rondom de buitenste ring, bij de Plantsoenvijver (fontein), muziekkapel en die naast de openbare drinkwaterkraan naast het basketbalveldje. Viel ons zelf al op van de week en ook anderen missen de bankjes, blijkt uit de mailtjes die we ontvangen. Alle reden om eem te bellen met het stadhuis met een simpele, doch prangende vraag: hou wordt met die bankjes?

Noorderzon, daarom!
Daar heeft de woordvoerder eem voor nodig om uit te zoeken. En voordat die met het antwoord komt, geeft de gemeente op Twitter uitsluitsel: ze zijn alvast weggehaald vanwege Noorderzon. Dat schoot ook eem door mijn gedachten, maar dat achtte ik onmogelijk omdat Noorderzon pas op 18 augustus begint. Dat is pas over dik twee weken en nu al de bankjes foetsie.

Men zou daarom kunnen stellen dat niks ons bespaard blijft. Global warming, nucleaire dreigings, wereldmachten die ruzie zoeken, Drachten, droogte, idioten die snelwegen blokkeren met asbest en branden balen hooi, nog een keer Drachten en nu dus ook nog de bankjes uit het Plantsoen. Niet een week te vroeg, maar twee. En dat in hartje zomer. Denken ze wel na op het stadhuis?

Bron: Sikkom
Tekst: Willem Groeneveld