zomer

NOORDERPLANTSOEN.nl is dé site van, voor en door bewoners van en ondernemers in de Noorderplantsoenbuurt in de stad Groningen. Ingrediënten zijn: actualiteiten, activiteiten, alles over de buurt en het plantsoen, foto's en verhalen. Wil je ook meedoen? Stuur dan je berichten, verhalen en/of foto's naar: info@noorderplantsoen.nl

32e editie: donderdag 18 augustus t/m zondag 28 augustus 2022

Over een kleine maand worden het Noorderplantsoen en de binnenstad van Groningen weer omgetoverd tot een feestelijk festival waar, zoals gebruikelijk, verschillende fantastische voorstellingen van over de hele wereld bij elkaar worden gebracht in ons mooie Groningen. Maakt u zich op voor een breed aanbod aan theater, dans, muziek, literatuur, lezingen, beeldende kunst, wetenschap en alles daartussen. Wij hopen u weer te mogen verwelkomen op Noorderzon.

Noorderzon 2019 c Niels Knelis MeijerProgramma
Spannende choreografie, meeslepend theater, gevoelige zang of explosieve acrobatiek: ons brede internationale hoofdprogramma biedt voor ieder wat wils. Dit jaar presenteren we een aantal artiesten/gezelschappen die terug van weg zijn geweest. Compagnie MPTA, het toonaangevende circusgezelschap uit Frankrijk dat visuele schoonheid combineert met acrobatische fantasie, Mariano Pensotti & Grupo Marea, de Argentijnse film- en theaterregisseur die je deze keer met een briljant decor meeneemt in het leven van een persoon op twee momenten van zijn leven en Back to Back Theatre uit Australië, waarin drie activisten een eerlijk en openhartig gesprek aangaan over de geschiedenis die we liever niet kennen, en de toekomst die we niet meer in de hand hebben.

Daarnaast introduceren we je graag alvast aan een aantal andere namen uit ons hoofdprogramma: Out Innerspace Dance Company, een spannend dansgezelschap uit Canada, viert hoe we worden gevormd door wat we overwinnen en hoe iets moeilijks kan leiden tot iets moois. Daarnaast verwelkomen we de Thaise Wichaya Artamat; een broer en zus komen samen om een traditionele Chinese ceremonie uit te voeren ter nagedachtenis aan hun overleden vader. Dit is nog maar een glimp van wat er dit jaar allemaal gaat komen, houd noorderzon.nl in de gaten voor meer updates over het programma en het festival.

Helemaal weer terug, maar net iets anders

Noorderzon 2021 Xanne Vera FOOD 8 1200px 1Na de bijzondere editie van 2021, zijn we ontzettend enthousiast dat we dit jaar weer volledig terug kunnen komen. We gaan ervan uit dat we in augustus weer een volledig festival kunnen neerzetten in het Noorderplantsoen en op meerdere locaties in de binnenstad van Groningen. Wel gaan we het terrein iets anders inrichten. Deze veranderingen maken we op een later tijdstip bekend.

Tickets en informatie
De online kaartverkoop voor Noorderzon verloopt in etappes. Kaarten zijn vanaf deze momenten online verkrijgbaar via deze website. Op 18 juni gaat het internationale hoofdprogramma in de verkoop, en op 18 juli het volledige programma. Er komt tijdens het festival een Noorderzon Winkel voor informatie en tickets, maar ook Noorderzon-merchandise, boeken en platen, zeefdrukken van Vera Art Division en meer.

Word Vriend
Vrienden van Noorderzon ondersteunen het festival en ontvangen korting op voorstellingen en een aantal andere fijne extra’s. Meer informatie op noorderzon.nl/vrienden

Handige data
18 juni 12:00 uur | Kaartverkoop (inter)nationaal hoofdprogramma van start
18 juli 12:00 uur | Kaartverkoop volledige programma van start
  8 t/m 17 augustus | Opbouw in het Noorderplantsoen
18 t/m 28 augustus | Noorderzon 2022
29 augustus t/m 2 september | Afbouw in het Noorderplantsoen

Namens onze crew, organisatie en honderden vrijwilligers; tot ziens op Noorderzon!

Noorderzon Festival of Performing Arts & Society
www.noorderzon.nl

Bron: Noorderzon
Foto: Niels Knelis Meijer