zomer

NOORDERPLANTSOEN.nl is dé site van, voor en door bewoners van en ondernemers in de Noorderplantsoenbuurt in de stad Groningen. Ingrediënten zijn: actualiteiten, activiteiten, alles over de buurt en het plantsoen, foto's en verhalen. Wil je ook meedoen? Stuur dan je berichten, verhalen en/of foto's naar: info@noorderplantsoen.nl

Noorderzon 2019 Drone shot c Deon Prins 2Nog een maand dan vindt de 32e editie van Noorderzon Festival of Performing Arts & Society plaats. Het Noorderplantsoen en verschillende locaties in de binnenstad van Groningen vormen van donderdag 18 tot en met zondag 28 augustus het decor van de elfdaagse ontdekkingstocht langs een uitdagend internationaal, nationaal en lokaal programma.

Indeling Noorderplantsoen
Noorderzon kiest deze editie voor een andere indeling van het Noorderplantsoen. Zo verdwijnt het Dok, het hoofdpodium voor de muziek, maar de locaties Romeo Tent en de containers langs de leliesingel. In het noordelijk gedeelte van het festivalterrein zijn spiegeltent Pollux, openluchtmuziekpodium Apollo, terrassen Paradijsvogel en De Raaf en Podium De Raaf. In het zuidelijk gedeelte is een terrein speciaal voor kinderen: De Kleine Beer, speellocaties De Vliegende Vis en Kameleon, muziekpodium Callisto en spiegeltent Castor.

Kaarten voor het internationale hoofdprogramma zijn al online beschikbaar. Zondag 18 juli om 12.00 uur start de kaartverkoop voor het overige programma.

Kijk voor meer informatie op https://www.noorderzon.nl/