zomer

NOORDERPLANTSOEN.nl is dé site van, voor en door bewoners van en ondernemers in de Noorderplantsoenbuurt in de stad Groningen. Ingrediënten zijn: actualiteiten, activiteiten, alles over de buurt en het plantsoen, foto's en verhalen. Wil je ook meedoen? Stuur dan je berichten, verhalen en/of foto's naar: info@noorderplantsoen.nl

groendakHeb je ideeën om een groen dak aan te leggen, je versteende tuin te vergroenen, bomen te planten, muren te vergroenen, je regenpijp af te koppelen of een waterberging te maken? Dan kun je hiervoor mogelijk subsidie krijgen.

Inwoners van en bedrijven in onze gemeente kunnen sinds 1 maart subsidie aanvragen voor de aanleg van meer groen of het opvangen van regenwater op eigen terrein. Voor schoolbesturen is er een eigen subsidieregeling voor een gezonde en op klimaatverandering aangepaste inrichting van schoolpleinen. De gemeente wil zich zo beter wapenen tegen de gevolgen van extreem droog, heet en nat weer. Kijk op onze website voor de mogelijkheden en voorwaarden.

Tekst en foto: gemeente Groningen