zomer

NOORDERPLANTSOEN.nl is dé site van, voor en door bewoners van en ondernemers in de Noorderplantsoenbuurt in de stad Groningen. Ingrediënten zijn: actualiteiten, activiteiten, alles over de buurt en het plantsoen, foto's en verhalen. Wil je ook meedoen? Stuur dan je berichten, verhalen en/of foto's naar: info@noorderplantsoen.nl

img 5952De vredesdemonstratie voor Oekraïne vindt zondag plaats op de Grote Markt. In eerste instantie was het Broerplein, voor het Academiegebouw, de aangewezen plek. Er zijn echter zoveel aanmeldingen binnengekomen dat nu al de beslissing is gemaakt uit te wijken naar een grotere locatie.

Onder de rook van de Martinitoren en aan de voet van het Stadhuis zal zondag een podium worden opgebouwd. Organisator Lux Europae Groningen laat weten dat onder meer politici en studenten het woord zullen voeren. “We verwachten op dit moment minimaal 1000 deelnemers.”

‘Steun aan Oekraïne en de vrije wereld’

Daarnaast roept de organisatie alle Groningers op om mee te doen en daarmee ‘steun te betuigen aan het Oekraïense volk en de vrije wereld’. De bijeenkomst begint komende zondagmiddag om 14:00 uur.