zomer

NOORDERPLANTSOEN.nl is dé site van, voor en door bewoners van en ondernemers in de Noorderplantsoenbuurt in de stad Groningen. Ingrediënten zijn: actualiteiten, activiteiten, alles over de buurt en het plantsoen, foto's en verhalen. Wil je ook meedoen? Stuur dan je berichten, verhalen en/of foto's naar: info@noorderplantsoen.nl

zwerfvuil 01Zaterdag 2 april organiseren buurtgenoten en liefhebbers van het plantsoen Tineke en Tonny Evers en Ronald Kaatee weer de voorjaarsschoonmaak in het Noorderplantsoen. We volgen de berichten over de coronamaatregelen en we houden ons natuurlijk aan de richtlijnen van het RIVM (als die nog nodig zijn!). We vragen iedereen zoveel mogelijk om één of twee eigen vuilniszakken, handschoenen en een grijper mee te nemen (maar zorgen er zelf ook voor).

Iedereen is van harte welkom om zoveel mogelijk rotzooi uit het plantsoen op te ruimen. Nuttig en mooi werk om te doen en nog gezellig ook. Het resultaat is direct zichtbaar. Met vooraf mogelijk weer wat wetenswaardigheden verteld door buurtgenoot en ecoloog Jan Doevendans (als Jan niet elders bezig is, bijvoorbeeld met het tellen van vogels).


Iedereen die mee wil helpen, is vanaf 10u45 welkom bij restaurant Zondag. Restaurant Zondag zorgt voor iets te drinken en wat lekkers en voor wie het vergeet, niet wist of niet heeft: voor zakken, grijpers en handschoenen wordt toch wel gezorgd. Rond 12u30 houden we er weer mee op, maar je mag natuurlijk ook eerder stoppen.