zomer

NOORDERPLANTSOEN.nl is dé site van, voor en door bewoners van en ondernemers in de Noorderplantsoenbuurt in de stad Groningen. Ingrediënten zijn: actualiteiten, activiteiten, alles over de buurt en het plantsoen, foto's en verhalen. Wil je ook meedoen? Stuur dan je berichten, verhalen en/of foto's naar: info@noorderplantsoen.nl

bellen voordeurWoningcorporatie Lefier in Groningen is bezog met het verduurzamen van studentenpanden.  Inmiddels zijn bijna 1300 van de ongeveer 3000 studentenkamers energiezuinig (energielabel A) of worden dat op korte termijn. Zo’n 1000 daarvan zijn ook nog eens geheel gasloos, zo meldt Lefier.

“In 2050 moet onze woningvoorraad CO2-neutraal zijn en liefst eerder”, vertelt Pieter Witzenburg, directeur vastgoed. “Daarbij vergeten we onze kamerhuurders niet. Daarom verduurzamen we naast appartementen en eengezinswoningen in hoog tempo veel studentenpanden. Een goed geïsoleerde, energiezuinige kamer is comfortabel om in te wonen én fijn voor de portemonnee, zeker met de hoge energieprijzen van nu.”
Met de afronding van de werkzaamheden aan de Cornus is de verbouwing van de drie studentenflats in Selwerd (ca. 1000 kamers) voltooid. De flats werden vrijwel geheel gestript en vanaf het betonnen skelet opnieuw opgebouwd, met nieuwe, goed geïsoleerde gevels. De flats worden aangesloten op het warmtenet en daarmee gasloos.

Tegelijk met de verduurzaming krijgen de zelfstandige kamers een nieuwe keuken en badkamer. In de Selwerdflats werden de onzelfstandige kamers omgebouwd tot grotere, semi-zelfstandige kamers met eigen badkamer. Zo zijn de gerenoveerde panden ook in kwalitatief opzicht helemaal klaar voor de toekomst.

Bron: Groninger Internet Courant