zomer

NOORDERPLANTSOEN.nl is dé site van, voor en door bewoners van en ondernemers in de Noorderplantsoenbuurt in de stad Groningen. Ingrediënten zijn: actualiteiten, activiteiten, alles over de buurt en het plantsoen, foto's en verhalen. Wil je ook meedoen? Stuur dan je berichten, verhalen en/of foto's naar: info@noorderplantsoen.nl

bomen 640x427De actie ‘Nieuwe dag, Nieuwe boom! gaat weer van start. Vanaf vrijdag 5 november kunnen inwoners van de gemeente Groningen een gratis boom aanvragen voor hun tuin. Belangrijkste doel van de actie: zorgen voor een klimaatbestendige en aantrekkelijke woonomgeving.

De gemeente stelt 365 bomen beschikbaar. Inwoners kunnen online een keuze maken uit 15 verschillende bomen. Zo zijn er bomen voor grote en kleine tuinen, bomen die vogels, vlinders of bijen aantrekken, maar ook bomen waar eetbare vruchten aan groeien. Er valt dus wat te kiezen.

Belangrijk
Wethouder Glimina Chakor (Groen & Klimaatadaptatie): ‘Om onze omgeving leefbaar en klimaatbestendig te houden zijn bomen ontzettend belangrijk. Ze houden regenwater vast en zorgen voor verkoeling op hete dagen. Ik ben daarom blij dat de actie nu een vervolg krijgt.’

Boom uitzoeken
Op de website Groningen Klimaatbestendig kunnen inwoners, zolang de voorraad strekt, een boom uitzoeken De bomen worden aan huis geleverd, maar het planten komt wel voor eigen rekening. Daarvoor worden heldere instructies meegeleverd.

Bron: gemeente Groningen