zomer

NOORDERPLANTSOEN.nl is dé site van, voor en door bewoners van en ondernemers in de Noorderplantsoenbuurt in de stad Groningen. Ingrediënten zijn: actualiteiten, activiteiten, alles over de buurt en het plantsoen, foto's en verhalen. Wil je ook meedoen? Stuur dan je berichten, verhalen en/of foto's naar: info@noorderplantsoen.nl

SelwerderstraatBen je eigenaar van een gebouw in Groningen? Controleer dan of de gemeente je gebouw heeft aangewezen als karakteristiek of beeldondersteunend object. Dit doe je op gemeente.groningen.nl/erfgoed. Let op: het gaat alleen om gebouwen in de oude gemeente Groningen, en dus niet om de oude gemeenten Haren en Ten Boer. Wil je graag hulp bij het zoeken? Neem dan contact met ons op.

Waarom moet ik mijn gebouw controleren?
Omdat voor deze gebouwen straks nieuwe regels gelden. Je krijgt misschien met de nieuwe regels te maken als je je gebouw aan de buitenkant wil verbouwen of (deels) wilt slopen. En dan alleen als je de eventuele karakteristieke onderdelen wilt aanpassen of verwijderen. Deze onderdelen zijn meestal te zien vanaf de openbare weg. Het gaat dus niet om de binnenkant en meestal ook niet om de achterkant van uw gebouw.

Zijn deze nieuwe regels al vastgesteld?
Nog niet, maar dat wil de gemeente wel. De nieuwe regels staan in het bestemmingsplan 'Gebouwd Erfgoed Groningen'. De gemeente maakt nu de officiële conceptversie van het bestemmingsplan. Dit heet een ontwerpbestemmingsplan. De planning is dat het ontwerpbestemmingsplan na de zomervakantie van 2021 door het college van de gemeente wordt vastgesteld. Nadat het is vastgesteld, kun je reageren (een zienswijze indienen).

Bron: Gemeente Groningen

Met vriendelijke groet,

Claudia Versloot
Projectleider | Stadsontwikkeling
Gemeente Groningen
Gedempte Zuiderdiep 98 | Postbus 7081 | 9701 JB | Groningen
  050-3678889 of 06-11520110
@ Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
I www.gemeente.groningen.nl/projecten-en-bestemmingsplannen/projecten
Bereikbaar: ma t/m do