zomer

NOORDERPLANTSOEN.nl is dé site van, voor en door bewoners van en ondernemers in de Noorderplantsoenbuurt in de stad Groningen. Ingrediënten zijn: actualiteiten, activiteiten, alles over de buurt en het plantsoen, foto's en verhalen. Wil je ook meedoen? Stuur dan je berichten, verhalen en/of foto's naar: info@noorderplantsoen.nl

lefier

Rondom het Noorderplantsoen, het groene hart van de stad Groningen, worden ook de woningen steeds groener. Woningcorporatie Lefier verduurzaamt daar 96 karakteristieke, oudere huurwoningen, die na renovatie energielabel A krijgen. Na de bouwvak start Bouwgroep Dijkstra Draisma (BGDD) met groot onderhoud en verduurzaming van de woningen. De uitvoeringsovereenkomst werd deze week getekend door Lefier en BGDD. De huurwoningen aan de Noorderbinnensingel, Grote Leliestraat, Grote Rozenstraat en de Grote Kruisstraat zijn in het voorjaar van 2022 weer helemaal bij de tijd, zowel qua onderhoud als op het gebied van duurzaamheid. En dat zonder de kenmerkende, historische aanblik te veranderen. 

Van buiten naar binnen
Zowel de buitenkant als de binnenkant van de 96 woningen wordt aangepakt. Er wordt gestart met de werkzaamheden aan de buitenkant. Naast gevelisolatie worden alle ramen voorzien van HR++-glas. Ook komen er nieuwe achterdeuren en balkondeuren en worden waar nodig metselwerkherstel- en schilderwerkzaamheden uitgevoerd. Ook binnen de woning ligt de focus op verduurzaming. Oude cv-ketels worden vervangen door een energiezuinige HR-combiketel. En alle woningen krijgen een mechanisch ventilatiesysteem met CO2-sensor. Dit kastje meet hoeveel ventilatie in de woning nodig is en regelt dit automatisch. Een goed en gezond binnenklimaat is het resultaat.