zomer

NOORDERPLANTSOEN.nl is dé site van, voor en door bewoners van en ondernemers in de Noorderplantsoenbuurt in de stad Groningen. Ingrediënten zijn: actualiteiten, activiteiten, alles over de buurt en het plantsoen, foto's en verhalen. Wil je ook meedoen? Stuur dan je berichten, verhalen en/of foto's naar: info@noorderplantsoen.nl

De weersvoorspellingen zaten er gelukkig faliekant naast. Ik durf niet te beweren dat het daaraan lag, maar wij van het organisatiecomité (Tineke de Haan, Tonny Evers en Ronald Kaatee) prezen ons gelukkig met een geweldige opkomst van wel om en nabij de 40 schoonmakers. Misschien had iedereen ook wel gewoon zin om lekker buiten aan de slag te gaan. Voor degenen die wat later kwamen (in een spontane spreiding die ervoor zorgde dat het nooit te druk was en iedereen op afstand van elkaar kon blijven) waren er zelfs geen grijpers meer, maar nog wel handschoenen en vuilniszakken.

De 'oogst' was met zo'n 20 goed gevulde vuilniszakken prima, helemaal als je bedenkt dat de gemeente in het Noorderplantsoen goed werk levert. Mijn vrouw jogt 's ochtends door het plantsoen en toen het laatst zo mooi weer was, stond het huilen haar nader dan het lachen, vanwege alle troep die was achtergelaten. Maar later die dag was alles weer keurig opgeruimd. Voor ons restte dus, naast de nodige blikjes en flesjes, vooral het kleine spul zoals doppen en peuken. En daar kun je wel mee bezig blijven, zoals sommigen ook deden. Pieter die samen met Tonny de Kerklaan een beetje schoon probeert te houden, heeft zich zelfs gespecialiseerd in peuken: 'mijn fijnere motoriek is ook wat geschikter voor peuken, Tonny is meer voor het groffe werk.'

Ook heel bemoedigend was de opkomst van de jeugd en die waren duidelijk niet alleen gekomen om naar de klanken van het orgel De Pronkjewail te luisteren!

Iedereen, zeker ook weer de gemeente (Gert Bron!) en restaurant Zondag (waar je een gratis kopje koffie krijgt als je je met grijper meldt, plantsoenschoonmaak of niet), weer hartelijk bedankt voor het meehelpen en tot de volgende keer bij de najaarsschoonmaak.

Ronald Kaatee

VJS 20210410 uitdelen zakken en grijpers 1VJS 20210410 Pieter op peukenjachtVJS 20210410 dames gelijk aan de slag

VJS 20210410 De PronkjewailVJS 20210410 bij de afvalbakVJS 20210410 Tonny stelt de oogst veilig

Foto's: Ronald Kaatee