zomer

NOORDERPLANTSOEN.nl is dé site van, voor en door bewoners van en ondernemers in de Noorderplantsoenbuurt in de stad Groningen. Ingrediënten zijn: actualiteiten, activiteiten, alles over de buurt en het plantsoen, foto's en verhalen. Wil je ook meedoen? Stuur dan je berichten, verhalen en/of foto's naar: info@noorderplantsoen.nl

In de provincie Groningen werken alle gemeenten, de waterschappen en de provincie samen om een Regionale Energiestrategie voor Groningen (RES) op te stellen. In de RES staan plannen en afspraken over hoeveel duurzame energie Groningen in 2030 op land wil opwekken. RES Groningen werkt daarvoor samen met de netbeheerder, maatschappelijke organisaties en een vertegenwoordiging van inwoners en bedrijven. In heel Nederland zijn dergelijke RES’en bezig om afspraken te maken voor de duurzame opwek van energie en warmte op land.

De organisatie van de RES praat u graag bij over wat de RES precies is en hoe het ook u als bewoner raakt. Er wordt uitgelegd hoe het bod voor opwek van duurzame energie in Groningen is samengesteld en wat de rol is van de RES en van de afzonderlijke gemeenten en daarmee ook op welk niveau u het beste mee kan praten en uw steentje bij kan dragen.

Tijdens het webinar op donderdagavond 25 maart vertelt RES Groningen er graag meer over. Ook kunt u vragen stellen. Aanmelden kan via dit formulier.

Mocht u meer willen weten over het energieprogramma van de Gemeente Groningen dan kunt u hier meer informatie vinden: https://gemeente.groningen.nl/energie
Daar vindt u onder andere de duurzame opwek plannen van de Gemeente Groningen die onderdeel zijn van het totale bod van de RES Groningen.

zonneparkProgramma
20.00 uur:           Welkom
20.05 uur:           Waarom de energietransitie

20.10 uur:           Presentatie RES
20.25 uur:           Betrokken gemeente bij RES
20.40 uur:           Vragen van kijkers beantwoorden
20.50 uur:           Wat kunt u als inwoner zelf doen?
21.15 uur:           Afsluiting

Bron: Energieteam van de Gemeente Groningen