zomer

NOORDERPLANTSOEN.nl is dé site van, voor en door bewoners van en ondernemers in de Noorderplantsoenbuurt in de stad Groningen. Ingrediënten zijn: actualiteiten, activiteiten, alles over de buurt en het plantsoen, foto's en verhalen. Wil je ook meedoen? Stuur dan je berichten, verhalen en/of foto's naar: info@noorderplantsoen.nl

momumentale kastanjeboom NPDe grote monumentale kastanjeboom bij de kruising van de Leliesingel en de Grote Kruisstraat wordt gekapt. Sinds enkele dagen hangt er een lint met een tekst die dit aankondigt om de boom.

De Parkcommissie Noorderplantsoen bevestigt de kap deze zaterdagmiddag (zie Facebookpost onder). Nabij het paviljoen staat ook een kastanje met hetzelfde lint. ‘Nee niet doen’, heeft iemand erbij geschreven. Nog twee andere kastanjes in het park zijn binnenkort hetzelfde lot beschoren.

De bomen moeten worden gekapt vanwege de kastanjeziekte. In Nederland is deze ziekte in 2002 in Noord-Holland ontdekt. In Groningen dook hij op in 2011. Dat leidde sindsdien tot de kap van meerdere honderden kastanjes in de gemeente. Door de ziekte ontstaan er scheuren in de bast.

Bron: Oog Omroep Groningen
Foto: Denise Humalda

Binnenkort zullen 4 kastanjes in het park worden gekapt vanwege kastanjeziekte.
Een van de grootste en monumentaalste is die op de kruising van de Leliesingel en de Grote Kruisstraat.

kastanje dood 01

kastanje dood 02

Bron en foto: Parkcommissie Noorderplantsoen