zomer

NOORDERPLANTSOEN.nl is dé site van, voor en door bewoners van en ondernemers in de Noorderplantsoenbuurt in de stad Groningen. Ingrediënten zijn: actualiteiten, activiteiten, alles over de buurt en het plantsoen, foto's en verhalen. Wil je ook meedoen? Stuur dan je berichten, verhalen en/of foto's naar: info@noorderplantsoen.nl

Het bestuur heeft zes verkeersmannetjes aangeschaft. Hiermee wil zij de verkeersveiligheid in de Plantsoenbuurt wat verhogen. Daarvopor plaatste zij een oproep in de vorige editie van de buurtkrant. Er hebben zich enkele buurtbewoners gemeld met het verzoek voor het plaatsen van een verkeersmannetje op de hoek van hun straat. Die staan er nu. Het gaat vooral om die plaatsen waar te hard gereden wordt en kinderen vaak buiten spelen. 

Op de hoek van de Verlengde Grachtsstraat en de Plantsoenstraat staat er één (de verkeersplaal op de andere hoek is bezet door twee fietsen) en op de hoek van de Moesstraat en Grachtsstaat staan er twee. Laten we hopen dat ze effect hebben op de verkeersdeelnemers. Er zijn nog mannetjes beschikbaar. Wil je er ook één op een gevaarlijke plaats, stuur dan een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

20210219 14592720210219 151449 019