zomer

NOORDERPLANTSOEN.nl is dé site van, voor en door bewoners van en ondernemers in de Noorderplantsoenbuurt in de stad Groningen. Ingrediënten zijn: actualiteiten, activiteiten, alles over de buurt en het plantsoen, foto's en verhalen. Wil je ook meedoen? Stuur dan je berichten, verhalen en/of foto's naar: info@noorderplantsoen.nl

Muzikale stadwandeling foto Ronald Lowijs 915x518Muziekliefhebbers kunnen gratis meewandelen met de gratis multimediale stadswandeling ‘Van Bach tot Bowie’ van SPOT Groningen.

De muzikale stadswandeling neemt je mee door vier eeuwen muziekgeschiedenis. De tour gaat langs de belangrijkste plekken van toen en nu en bevat kleurrijke verhalen en muziekfragmenten. Gidsen tijdens de muzikale tour zijn voormalig klassiek programmeur Yvonne van den Berg en muziekjournalist Peter van der Heide.

“We moeten bewegen, liefst 10.000 stappen per dag. Wat is er dan leuker dan een wandeling waarbij onderweg ook nog iets te beleven valt? Klassieke muziek was altijd mijn passie en dat zal ook nooit veranderen, daar ben ik inmiddels wel achter. Met veel plezier ben ik daarom in de geschiedenis van de klassieke muziek van Groningen gedoken om leuke wetenswaardigheden te vinden”, aldus Yvonne van den Berg.

Groningen kent volgens Peter van der Heide een kleurrijke muzikale geschiedenis en is lang niet iedereen zich daar bewust van. “Soms duikt er ineens nieuwe informatie op waardoor de geschiedenis nog rijker is dan gedacht… En als je eenmaal iets meer weet, bekijk je de stad voortaan met andere ogen”, zegt Peter van der Heide. De muzikale stadswandeling is 5,8 km lang. Je kunt de tour op ieder gewenst moment en op elke plek starten. Pak snel je telefoon en koptelefoon en start met lopen.

Kijk voor de link naar de route op de https://www.spotgroningen.nl/muzikale-stadswandeling'.  De stadswandeling is gratis.

Bron: Groningen Nieuws.nl
Foto:  Ronald Lowijs