zomer

NOORDERPLANTSOEN.nl is dé site van, voor en door bewoners van en ondernemers in de Noorderplantsoenbuurt in de stad Groningen. Ingrediënten zijn: actualiteiten, activiteiten, alles over de buurt en het plantsoen, foto's en verhalen. Wil je ook meedoen? Stuur dan je berichten, verhalen en/of foto's naar: info@noorderplantsoen.nl

logo gp juiste kleurTijdens de Collectieve Inkoopactie Lokale Energie van Grunneger Power stapten Groningers massaal over op duurzame stroom, opgewekt in Groningen. Meer dan 1200 Groningers hebben deze duurzame keuze inmiddels gemaakt. Gedurende vier weken konden inwoners profiteren van extra lage tarieven: door met veel mensen tegelijk over te stappen kon de prijs omlaag. Met de opbrengsten van de stroomverkoop worden weer duurzame projecten gestart. 

Energiecoöperatie Grunneger Power zorgt ervoor dat Groningen verduurzaamt en dat Groningers zelf daar beter van worden. De verkoop van lokale stroom is één van de inkomstenbronnen. De stroom die via Grunneger Power wordt afgenomen werd dit jaar voor de derde keer bekroond met het hoogste cijfer in de jaarlijkse duurzame stroomranking van de Consumentenbond, Natuur & Milieu en Wise.

Energiecoöperatie Grunneger Power is mede-oprichter van coöperatieve energiebedrijf Energie VanOns. Energie VanOns verzorgt de levering van lokaal opgewekte groene energie van ruim honderd energiecoöperaties. Grunneger Power wekt bijvoorbeeld stroom op in het Zonnepark Vierverlaten in Hoogkerk, bij de Suikerunie. 

Door het succes van de actie bekijkt Grunneger Power de mogelijkheid de actie volgend jaar te herhalen. Ook tot die tijd kan men overstappen op lokale groene energie van Grunneger Power via de website grunnegerpower.nl

Bron: Grunnegerpower