zomer

NOORDERPLANTSOEN.nl is dé site van, voor en door bewoners van en ondernemers in de Noorderplantsoenbuurt in de stad Groningen. Ingrediënten zijn: actualiteiten, activiteiten, alles over de buurt en het plantsoen, foto's en verhalen. Wil je ook meedoen? Stuur dan je berichten, verhalen en/of foto's naar: info@noorderplantsoen.nl

Alle Afvalapp beeld voor web 002Vanaf dinsdag 8 december is de nieuwe afvalapp van de gemeente Groningen te downloaden. De app, ‘Afvalwijzer Groningen’, biedt dezelfde informatie als de afvalwijzer op de website maar voegt er ook nieuwe functies aan toe. Zo ontvang je een seintje wanneer oud papier of textiel bij jou wordt opgehaald, kun je opzoeken welke producten in welke afvalcategorie vallen en vind je alle afval-inleverpunten in jouw buurt.

De nieuwe app is een voor Groningen op maat gemaakte variant van de landelijke afvalwijzerapp. Hij biedt verschillende voordelen: je kunt bijvoorbeeld instellen dat je een melding krijgt wanneer je oud papier of textiel aan de weg kunt zetten, iets dat overal in de gemeente Groningen mogelijk is. Daarnaast bevat de app het AfvalABC: hierin kun je producten opzoeken waarvan je niet zeker weet in welke afvalcategorie het valt.

Gratis
De app is gratis te downloaden in de app store (IOS) https://apple.co/3gpFANA en via Google Play (Android) https://bit.ly/3mW0dUl en bevat informatie voor alle inwoners van de gemeente Groningen.

Privacy
Om de app te kunnen gebruiken moet je postcode en huisnummer invullen. Dat is nodig om de juiste ophaaldagen te kunnen weergeven. Verder hoef je geen persoonlijke gegevens achter te laten.

Bron: gemeente Groningen