zomer

NOORDERPLANTSOEN.nl is dé site van, voor en door bewoners van en ondernemers in de Noorderplantsoenbuurt in de stad Groningen. Ingrediënten zijn: actualiteiten, activiteiten, alles over de buurt en het plantsoen, foto's en verhalen. Wil je ook meedoen? Stuur dan je berichten, verhalen en/of foto's naar: info@noorderplantsoen.nl

Logo wld 2016Even stilstaan…

Iedere tweede zondag van december is het Wereld Lichtjes Dag.

Wereldwijd worden op deze dag alle kinderen herdacht die gestorven zijn.
In Groningen wordt deze dag georganiseerd door Stichting Lichtjesdag Groningen. Lichtjesdag Groningen is afgelopen jaren uitgegroeid tot een vertrouwd en dierbaar moment waar men zich voor eventjes verbonden voelt met de overleden kinderen en alle aanwezigen. 

Als gevolg van de Corona maatregelen, kunnen we Lichtjesdag dit jaar helaas niet organiseren zoals in voorgaande jaren, toch vinden we het belangrijk om Lichtjesdag wel door te laten gaan. We hebben daarom een alternatieve vorm bedacht die hopelijk recht doet aan de sfeer en opzet van de avond. Hoe we dit gaan doen is te lezen op onze website: www.lichtjesdaggroningen.nl

Op vrijdagmiddag -en avond 11 december zullen we vanaf 15.00 uur bij de Barokke vijver aanwezig zijn voor het opbouwen van Lichtjesdag. De sfeer tijdens Lichtjesdag is doorgaans stil en ingetogen. Geheel in die sfeer zullen wij samen met onze vrijwilligers alles klaarzetten en weer afbreken.

Mocht u voorafgaand aan 11 december vragen hebben over onze organisatie of over Lichtjesdag dan horen we dat heel graag. En mocht u, wat we uiteraard niet hopen, hinder hebben ondervonden van onze op en afbouw dan willen we dat ook graag weten. Bij voorkeur in de dagen daarna. 

U kunt ons bereiken via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.