lente

NOORDERPLANTSOEN.nl is dé site van, voor en door bewoners van en ondernemers in de Noorderplantsoenbuurt in de stad Groningen. Ingrediënten zijn: actualiteiten, activiteiten, alles over de buurt en het plantsoen, foto's en verhalen. Wil je ook meedoen? Stuur dan je berichten, verhalen en/of foto's naar: info@noorderplantsoen.nl

Vrijwilliger in coronatijd 1Veel mensen hebben juist in deze moeilijke tijd extra behoefte aan contact, zomaar een praatje, een luisterend oor of iemand die met hen meedenkt. Contact is juist nu zo belangrijk. Denk maar aan mensen die het huis niet uit kunnen of alleen zijn. Zij zien uit naar een bezoekje of belletje van een vrijwilliger of maatje van Humanitas. Humanitas is dan ook op zoek naar vrijwilligers voor diverse projecten. 

Een telefoontje van een Belmaatje doet zoveel 
In de beginperiode van Corona konden veel vrijwilligers geen bezoeken meer afleggen. Humanitas heeft het mogelijk gemaakt dat vrijwilligers telefonisch in contact kwamen met mensen die behoefte hadden aan een gesprek, ook al kon dat niet in levenden lijve. Vooral mantelzorgers bleken hier blij mee te zijn. Maar ook voor anderen die steeds minder mensen zagen en gedwongen thuis moesten blijven, was het een uitkomst.

Soms komen we achter vergeten dingen
Bij Vrijwilligers & Dementie bezoeken vrijwilligers mensen thuis die een vorm van dementie hebben. Eens per week zien ze elkaar en ondernemen ze allerlei activiteiten variërend van gezellig een kopje koffie drinken, wandelen, winkelen tot een uitstapje maken. Ook maakt het bezoek mogelijk dat de mantelzorger er even uit kan.

Maatjes in kwetsbare situaties
Vrijwilligers van Vrijwillige Palliatieve Terminale Zorg verlichten het leven van mensen in een belangrijke intensieve periode van hun leven. Ze nemen wat uren van een mantelzorger over en hebben tijd en aandacht voor de zieke in hun laatste levensfase. Ook de mantelzorger kan zijn of haar verhaal kwijt.

(Bel)maatje of vrijwilliger worden? Of heb je hulp nodig?
Wil je ook mensen helpen die het hard nodig hebben? Voor meer informatie of aanmelding voor kun je terecht bij Piet Risselada, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 06-83810227 of Lotte Dorrestein, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 06-23039744. Als je ook graag hulp wilt van een vrijwilliger of (bel)maatje, dan kun je contact opnemen met het meld- en informatiepunt van Humanitas, 050-3126000.

Bron: Humanitas