lente

NOORDERPLANTSOEN.nl is dé site van, voor en door bewoners van en ondernemers in de Noorderplantsoenbuurt in de stad Groningen. Ingrediënten zijn: actualiteiten, activiteiten, alles over de buurt en het plantsoen, foto's en verhalen. Wil je ook meedoen? Stuur dan je berichten, verhalen en/of foto's naar: info@noorderplantsoen.nl

boomkap n plantsoen 3Vanzelfsprekend vinden mensen het jammer als ergens bomen verdwijnen. Als beheerder kiest de gemeente voor behoud. “Wij verwijderen alleen bomen als het echt niet anders kan,” zegt Edwin Arends. Als technisch specialist bij Stadsbeheer is hij verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van de bomen in de gemeente. Als er dan bomen weg moeten is dat een harde noot te kraken.

“Ik ben een echte bomenliefhebber”, zegt Edwin. Deze taak ligt in eerste instantie bij de bomenploeg. Zij doen het snoeiwerk maar ook de inspecties.” De gemeente inspecteert iedere boom eens in de vier jaar. De bomenploeg onderzoekt dan de staat van de boom. Daarnaast snoeien ze de bomen ook eens in de vier jaar. Dit is een constant terugkerende cyclus.

Inspecties
“Als blijkt dat er iets mis is met een boom, passen we eerst het reguliere onderhoud aan. Je gaat bijvoorbeeld een keer extra snoeien”, beschrijft Edwin. Als ook het extra onderhoud niet meer helpt, komt het dossier op het bureau van Edwin terecht. “ Er is dan echt iets goed mis met de boom maar we gaan dan nog niet direct over tot het kappen”, benadrukt de technisch specialist. 


Lees verder het hele artikel: https://gemeente.groningen.nl/actueel/nieuws/gemeente-ziet-bomenkap-alleen-als-allerlaatste-optie

Bron: gemeente Groningen