zomer

NOORDERPLANTSOEN.nl is dé site van, voor en door bewoners van en ondernemers in de Noorderplantsoenbuurt in de stad Groningen. Ingrediënten zijn: actualiteiten, activiteiten, alles over de buurt en het plantsoen, foto's en verhalen. Wil je ook meedoen? Stuur dan je berichten, verhalen en/of foto's naar: info@noorderplantsoen.nl

museumnachrtOp zaterdag 12 september 2020 is alweer de vierde editie van de Groninger Museumnacht. Vanwege het coronavirus is het programma aangepast. Er doen vijf musea mee: het Groninger Museum, Storyworld, het Scheepvaartmuseum, GRID en het Universiteitsmuseum.

Veilig naar het museum
De musea zijn tijdens de Museumnacht geopend van 19 tot 24 uur. In plaats van 1 ticket voor alle musea verkoopt ieder museum dit jaar eigen tickets met tijdsloten. Deze kosten € 2,50 en zijn beperkt beschikbaar. Om voldoende afstand te kunnen houden worden minder bezoekers dan gebruikelijk toegelaten.

Programma
In het Groninger Museum kun je terecht voor muziek, workshops, cocktails, instaprondleidingen en dans. Ook zijn er lopende exposities te bekijken.

In het Forum, Storyword, zijn live op het grote scherm bij de publiekstribune de tekenkunsten van de Groningse tekenaar Jan-Willem Spakman te volgen. In Wonderland zijn er workshops boekbinden en striptekenen. In Storyworld zelf is de expositie Suske & Wiske 75 Jaar te zien.

GRID Grafisch Museum Groningen
In de tentoonstelling VlerkWerk. 30 jaar underground posters toont GRID de stripachtige en dynamische posters van de Groningse kunstenaar Vlerk. De tentoonstelling Met opzet, pop-up boeken uit de collectie Ruurd de Boer en de bekende kunstenaar H.N. Werkman vormen de inspiratiebron voor verschillende activiteiten deze avond. In GRID zijn de lopende exposities te bezoeken, en kun je met de Werkmantechniek je eigen kaart bedrukken. Ook je eigen reclamefolder maken, op een originele pers, behoort tot de mogelijkheden.

Universiteitsmuseum Groningen
In het Universiteitsmuseum Groningen is het exclusief voor de Groninger Museumnacht ontwikkelde hoorspel Herinneringen van Aletta te horen.

Noordelijk Scheepvaartmuseum
Kin ik die nait aargns van? Een stoomcursus Gronings met als spannend thema 'De Nacht'. Docent, rapper en gastheer Olaf Vos, leert je de belangrijkste woorden en zinnen om het Groninger nachtleven mee door te komen