zomer

NOORDERPLANTSOEN.nl is dé site van, voor en door bewoners van en ondernemers in de Noorderplantsoenbuurt in de stad Groningen. Ingrediënten zijn: actualiteiten, activiteiten, alles over de buurt en het plantsoen, foto's en verhalen. Wil je ook meedoen? Stuur dan je berichten, verhalen en/of foto's naar: info@noorderplantsoen.nl

Wie wordt het Dit najaar kunnen Stadjers een Groene Burgemeester kiezen. Zij of hij neemt het op voor het ‘groen’ in de gemeente. De nieuwe functionaris wordt actief aanspreekpunt en steunpunt voor Groningers die de stad koel willen houden en groener willen maken. De Groene Burgemeester is een eretitel maar krijgt een serieuze positie in het beleid rond klimaatadaptatie. Groningen is hiermee de eerste gemeente in Nederland met een Groene Burgemeester.

Wat doet de groene burgemeester?
De Groene Burgemeester helpt je, bijvoorbeeld als je tuintegels wilt vervangen door planten, als je vindt dat de gemeente meer bomen in je wijk moet planten, of als je een idee hebt waarmee je wijk meer regenwater kan opvangen. De Groene Burgemeester neemt initiatief, helpt ideeën verder binnen de gemeente, en voert actie waar het groener kan.

Word jij de eerste Groene Burgemeester of ken je een hele goede kandidaat?
Ben jezelf al actief bezig met biodiversiteit, vergroening of duurzaamheid? Of ken je zo iemand?  Vanaf 30 augustus kunnen kandidaten zich melden, en in september zijn de verkiezingen. De uitslag wordt op de dag van de duurzaamheid, 9 oktober, bekendgemaakt.

Meer informatie & aanmelden
Wil je meer informatie of jezelf (of iemand anders!) verkiesbaar stellen, bezoek de website: www.groeneburgemeester.nl

De Groene Burgemeester wordt voor één jaar gekozen. De functie is vrijwillig en kan naar eigen inzicht worden ingevuld.

 

Bron: Klimaatadaptie Groningen