lente

NOORDERPLANTSOEN.nl is dé site van, voor en door bewoners van en ondernemers in de Noorderplantsoenbuurt in de stad Groningen. Ingrediënten zijn: actualiteiten, activiteiten, alles over de buurt en het plantsoen, foto's en verhalen. Wil je ook meedoen? Stuur dan je berichten, verhalen en/of foto's naar: info@noorderplantsoen.nl

theater scaledDe coronamaatregelen maken het voor amateurgezelschappen in Groningen knap lastig om te repeteren en te presenteren. VRIJDAG Advies wil hen graag helpen met het vinden van geschikte locaties om samen kunst te maken en te presenteren. Heb jij Ruimte voor Cultuur?

In de provincie zijn er naar schatting ruim 200.000 Groningers die in hun vrije tijd muziek, theater of beeldende kunst maken, dansen, dichten of schrijven. Een groot deel van deze makers doet dat samen, in groepsverband. Denk aan theatergezelschappen, fanfares, orkesten en koren. Veel van deze groepen hebben door corona grotere ruimtes nodig om te repeteren of te presenteren. VRIJDAG Advies wil gezelschappen helpen en organiseert hiervoor de actie Ruimte voor Cultuur. We denken hierbij niet alleen aan de ‘reguliere’ ruimtes, zoals bij buurthuizen en culturele instellingen, maar ook aan sportzalen, bedrijfskantines, tribunes van sportvelden, restaurants met zalen, bedrijfsruimtes en kerken. Voorwaarde is dat de ruimte corona-proof is. 

Heb jij ruimte beschikbaar? Stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en vermeld daarin de afmetingen en voorzieningen (zoals bijvoorbeeld de aanwezigheid van stoelen of een piano) en wanneer de ruimte beschikbaar is. Niet alleen 's avonds, maar ook overdag en in het weekend. 

VRIJDAG maakt amateurkunst in de provincie Groningen mogelijk met advies, ondersteuning en verbinding.