zomer

NOORDERPLANTSOEN.nl is dé site van, voor en door bewoners van en ondernemers in de Noorderplantsoenbuurt in de stad Groningen. Ingrediënten zijn: actualiteiten, activiteiten, alles over de buurt en het plantsoen, foto's en verhalen. Wil je ook meedoen? Stuur dan je berichten, verhalen en/of foto's naar: info@noorderplantsoen.nl

nieuwe bordjes NPHet alcoholverbod in het Noorderplantsoen blijft gehandhaafd op twee locaties waar de meeste overlast werd ervaren. Er mag niet gedronken worden rond de vijver en op de speelweide. Alleen de raadsfracties van 100% Groningen en Student en Stad stemden tegen het verbod. Raadslid Marjet Woldhuis vindt het niet acceptabel dat boa’s de drankjes van studenten gaan controleren of ze wel of geen alcohol bevatten. Marten Duit van Student en Stad ziet liever dat de echte onruststokers worden aangepakt.
Volgens burgemeester Koen Schuiling mijden veel mensen nu het park vanwege die intimiderende onruststokers, zwerfafval en alcoholmisbruik. In het Noorderplantsoen moet vanaf 23:00 stilte heersen en wordt er meer gedaan aan het opruimen van zwerfafval. In september komt er een evaluatie.

Het Noorderplantsoen is deze week naast nieuwe kunst ook nieuwe bordjes rijker geworden met de duidelijke boodschap: Verboden alcohol te drinken. De tekst op de bordjes is gebaseerd op gemeentelijke besluitvorming van enkele dagen geleden. De splinternieuwe bordjes staan bij de fonteinvijver en de speelweide.

Bron: Oog Omroep Groningen
Foto: Denise Huwalda