zomer

Groenste Buurt

Er blijkt heel veel interesse te zijn om mee te doen aan het project voor plaatsing van collectieve zonnepanelen op de perronoverkappingen van het Noorderstation. Maar liefst ruim 80 inwoners van de Noorderplantsoenbuurt en omliggende buurten meldden zich al aan. En dat terwijl aan dit initiatief van de Groenste Buurt nog geen publiciteit op grote schaal is gegeven. Het voorziet dus duidelijk in een behoefte van bewoners die het beste voor hebben met hun leefomgeving. Station Noord foto

Voor stationseigenaar ProRail is zo’n postcoderoosproject een geheel nieuw fenomeen, dat extra personele inzet vraagt. Gelukkig heeft medepartner Grunneger Power al eerder met dit bijltje gehakt. Deze energiecoöperatie, die soortgelijke projecten op het Dok in Lewenborg en op het Alfa-college aan de Admiraal De Ruyterlaan begeleidde, heeft ProRail van de nodige informatie voorzien. Wat niet wegneemt, dat deze beheerder van ons spoorwegnet nog veel juridisch en technisch onderzoek moet verrichten. Met de nodige slagen om de arm houdt ProRail er niettemin rekening mee, dat nog dit jaar de eerste zonnepanelen kunnen worden aangeschaft.

Heb je ook interesse, maar je nog niet aangemeld? Dat kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of grunnegerpower.nl/interesse-pcr-noorderstation. Aanmelding verplicht tot niets. Je komt op onze maillijst te staan, zodat we kunnen laten weten, wanneer de eerste informatiebijeenkomst is.

Rein Rosing

sponsor

Groenste Buurt

groenstebuurt