zomer

Groenste Buurt

goudgroen  Maandag 21 mei start een nieuw tv-seizoen van de serie ‘GoudGroen’, over Stadjers die goed bezig zijn met tuin, woning en voedsel. Vrijwel iedere aflevering maken we samen met tuineigenaren een mooie groene, bloeiende tuin van hun tegeltuin. We spreken huiseigenaren die energiebesparende- of opwekkende maatregelen aan hun woning hebben toegepast. En we laten graag de prachtige initiatieven zien van mensen, die duurzaam met voedsel omgaan. Ter inspiratie, maar ook gewoon om te weten wat er allemaal voor geweldige dingen gebeuren in je eigen stad en ommeland! De 10-delige tv-serie GoudGroen is vanaf maandag 21 mei iedere week te zien bij OOGTV vanaf 17.30 uur, en wordt ieder half uur herhaald.

Waarom groene tuinen

Veel inwoners in de stad betegelen hun tuin. Onze tuinen beslaan meer dan de helft van het oppervlak van de stad. Het regenwater kan de grond niet intrekken en watert alles af op de putten. Met ondergelopen kelders en overstromingen op straat tot gevolg. Het wordt er in de zomer erg warm, omdat stenen de warmte lang vasthouden. Groene tuinen en daken zijn beter voor onze stadsnatuur. Daarnaast laat onderzoek zien dat mensen die in een groene omgeving wonen gelukkiger zijn dan tussen stenen.

Groningen Geeft Energie

Meerdere organisaties helpen inwoners met het toepassen van energiebesparende maatregelen aan hun woning of bedrijf. Zoals Groningen Woont Slim en Grunneger Power. Tijdens deze serie spreken we vooral met bewoners, initiatiefnemers, organisaties en de gemeente. Items zijn o.a. Carsharing, rijden op waterstof, elektrische taxi’s, wijkwindmolens Dorkwerdersluis en kleine windmolentjes bij boerderijen in de gemeente Ten Boer. En we bekijken de energiebesparende en opwekkende maatregelen die momenteel worden toegepast bij de renovatie van openluchtzwembad De Papiermolen.

Duurzame voedselinitiatieven

In de stad zijn veel initiatieven waarbij men duurzaam met voedsel omgaat. Om zo weinig mogelijk te verspillen en zoveel mogelijk te gebruiken.  zijn o.a. buurtmoestuinen, Noordelijke zadenmarkt, het afnemen van voedsel van lokale leveranciers, een zelfoogsttuin in Ten Boer, wildplukken in het Stadspark, gebruik van Voedselverspilling, multiculturele catering en de gezonde schoolkantine.

Bron: Stadsnieuws d.d. 18-5-2018

sponsor

Groenste Buurt

groenstebuurt