zomer

Buurtnieuws

Zoekt in den vreemde niet, wat uw eigen buurt u biedt!

noorderburen affiche

Op zondag 24 juni 2018 vindt de zesde editie van Noorderburen, georganiseerd door het Noorderplantsoen Ondernemers Netwerk plaats in het Noorderplantsoen.

Vorig jaar was het een zonnig feestje waar diverse ondernemers zich presenteerden aan  buurtbewoners en collega-ondernemers onder het motto: “Zoek in den vreemde niet, wat uw eigen buurt u biedt” KLIK HIER voor uitgebreide informatie.

Nog geen nieuws over werkzaamheden en bomenkap-plannen

Het is alweer maanden geleden dat we met een grote groep bezorgde buurtgenoten aanwezig waren bij de inloopbijeenkomst die de gemeente had georganiseerd in het Heerenhuis. Daarna zouden we per straat worden uitgenodigd voor een oploopje, met de bewoners van die desbetreffende straat. Maar daarna bleef het stil... En dat is het nog steeds. Daarom heeft Gerard van de Poll, voorzitter van de buurtvereniging, op 15 juni gebeld met een contactpersoon van de gemeente om te horen waarom we niets meer vernemen. En wat de stand van zaken is. Het blijkt dat de onderlinge afstemming van het Waterbedrijf, Enexis en de gemeente niet goed verloopt. We gaan er vanuit dat als er weer nieuws is, we zullen worden geïnformeerd.
 

 Peter Roelfsema, Gerard van de Poll en Carla Veldhuis

Uitreiking prijs buurtkrantpuzzel

P1050695 600 x 450   Vandaag, 18 mei, nam Tineke de Haan als winnares van de laatste buurtkrantpuzzel van supermarktmanager Freek Zijlstra de door Coop Kerklaan beschikbaar gestelde prijs in ontvangst. Het betrof een boodschappenpakket ter waarde van €20,-. Een medewerkster had van het pakket Italiaans getinte artikelen een waar kunststuk gemaakt.

India in Groningen

Buiten de deur is een artikelenreeks in het DvhN, geschreven door Jacques Hermus. Samen met een disgenoot/-note neemt hij restaurants in Groningen onder de loep. Zaterdag j.l. was het Curryhuis aan de Kerklaan aan de beurt. Conclusie: de Kerklaan heeft met het Curryhuis een kleurrijk en smaakrijk buurtrestaurant, waar het voor niet veel geld smakelijk eten is. Lees HIER het hele artikel, getiteld India in Groningen.

Lentekriebels 2018 op twee plekken in de buurt

lentekriebels 2018 Dit jaar hebben we op twee verschillende middagen op twee verschillende plaatsen in de buurt schoonmaakacties onder het motto “Lentekriebels”

Op woensdag 11 april van 14.30 tot 16.30 uur   zijn ‘de jonge opruimers’ actief in:

Veldstraat, Zwarteweg, (Kleine) Bergstraat, Rijskampenstraat, ( Kleine) Grachtstraat,Tuinbouw(dwars)straat, Noorderdwarsstraat , Moesstraat, Kalverstraat. Vanaf 14.15 uur verzamelen in het speeltuintje Tuinbouwstraat/Kalverstraat. Graag aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Op zaterdag 14 april van 14.30 – 16.30 uur   komen de bewoners van de Kerklaan, Baanstraat, Kolfstraat, Plantsoenstraat, Selwerderdwarsstraat, Verlengde Grachtstraat en Selwerderstraat en eventueel andere geïnteresseerden in actie. Om 14.30 uur verzamelen voor Selwerderstraat 10. Graag aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Lees meer...

Betaald parkeren Tuinwijk uitgesteld tot 16 april

De invoering van betaald parkeren in de Tuinwijk is twee weken uitgesteld. Vanaf 16 april geldt hier nu betaald parkeren. Vanwege de late vorst konden nog geen voorbereidende werkzaamheden in de grond plaatsvinden. Hierdoor kan de gemeente niet garanderen dat de parkeerautomaten op tijd worden geplaatst. Betaald parkeren geldt dan op maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 22.00 uur en op zaterdag van 08.00 tot 18.00 uur. In de naastgelegen Noorderplantsoenbuurt gelden dezelfde tijden.   Tuinwijk  Bron: Stadsnieuws Oude Wijken d.d. 16-3-18

sponsor

Groenste Buurt

groenstebuurt