zomer

Buurtnieuws

Eerste parkeerplaatsterras voor Café Bramble

Bramble Café Bramble aan de Noorderstationsstraat heeft in samenwerking met de gemeente het eerste parkeerplaatsterras van de stad geopend. Na vragen vanuit de Raad besloot het college ook in Groningen een experiment met parkeerplaatsterrassen toe te staan tijdens de zomermaanden. Parkeerplaatsterrassen passen goed binnen de manier waarop Groningen met de openbare ruimte in de binnenstad om wil gaan. Naast parkeerruimte voor bewoners en bezoekers moet er meer ruimte komen voor andere functies zoals spelen, ontmoeten, groen en fietsparkeren. Dit experiment maakt een combinatie van functies mogelijk. Lees meer

Uit: Stadsnieuws d.d. 18-7-18

Honderd bewoners Oranjewijk ingeloot voor G100

oranjewijkHonderd bewoners van de Noorderplantsoenbuurt en de Oranjebuurt, samen de Oranjewijk, zijn onlangs ingeloot voor de G100 Oranjewijk op zaterdag 29 september. De G100 is een dag waarop 100 bewoners van de Oranjewijk bij elkaar komen om ideeën te bedenken voor de wijk. Na de G100 gaan de bewoners samen kijken hoe ze de beste ideeën met elkaar kunnen gaan uitvoeren. De G100 is een initiatief van bewoners van de Oranjewijk. Kijk voor meer informatie op g100-oranjewijk.nl.

Bron: Stadsnieuws Oude Wijken d.d. 13-7-18

Verslag bewonersbijeenkomst 19 april

alvOp 19 april vond in De Poort aan de Moesstraat de voorjaarsbewonersbijeenkomst (voorheen ALV) van de buurtvereniging plaats. Lees het verslag HIER. 

Zondag 1 juli groot buurtfeest!

Dit jaar bestaat Buurtvereniging Noorderplantsoen 35 jaar. Dat wordt op zondag 1 juli uitgebreid gevierd rondom het speeltuintje op de plek waar Tuinbouw- en Kalverstraat samenkomen. Hier het affiche met het complete programma. Met voor elk wat wils! 

LET OP: het onderdeel Springkussen vervalt en aanmelding is mogelijk tot 30 juni!

buurtfeest

Zoekt in den vreemde niet, wat uw eigen buurt u biedt!

noorderburen affiche

Op zondag 24 juni 2018 vindt de zesde editie van Noorderburen, georganiseerd door het Noorderplantsoen Ondernemers Netwerk plaats in het Noorderplantsoen.

Vorig jaar was het een zonnig feestje waar diverse ondernemers zich presenteerden aan  buurtbewoners en collega-ondernemers onder het motto: “Zoek in den vreemde niet, wat uw eigen buurt u biedt” KLIK HIER voor uitgebreide informatie.

Nog geen nieuws over werkzaamheden en bomenkap-plannen

Het is alweer maanden geleden dat we met een grote groep bezorgde buurtgenoten aanwezig waren bij de inloopbijeenkomst die de gemeente had georganiseerd in het Heerenhuis. Daarna zouden we per straat worden uitgenodigd voor een oploopje, met de bewoners van die desbetreffende straat. Maar daarna bleef het stil... En dat is het nog steeds. Daarom heeft Gerard van de Poll, voorzitter van de buurtvereniging, op 15 juni gebeld met een contactpersoon van de gemeente om te horen waarom we niets meer vernemen. En wat de stand van zaken is. Het blijkt dat de onderlinge afstemming van het Waterbedrijf, Enexis en de gemeente niet goed verloopt. We gaan er vanuit dat als er weer nieuws is, we zullen worden geïnformeerd.
 

 Peter Roelfsema, Gerard van de Poll en Carla Veldhuis

Uitreiking prijs buurtkrantpuzzel

P1050695 600 x 450   Vandaag, 18 mei, nam Tineke de Haan als winnares van de laatste buurtkrantpuzzel van supermarktmanager Freek Zijlstra de door Coop Kerklaan beschikbaar gestelde prijs in ontvangst. Het betrof een boodschappenpakket ter waarde van €20,-. Een medewerkster had van het pakket Italiaans getinte artikelen een waar kunststuk gemaakt.

India in Groningen

Buiten de deur is een artikelenreeks in het DvhN, geschreven door Jacques Hermus. Samen met een disgenoot/-note neemt hij restaurants in Groningen onder de loep. Zaterdag j.l. was het Curryhuis aan de Kerklaan aan de beurt. Conclusie: de Kerklaan heeft met het Curryhuis een kleurrijk en smaakrijk buurtrestaurant, waar het voor niet veel geld smakelijk eten is. Lees HIER het hele artikel, getiteld India in Groningen.

sponsor

Groenste Buurt

groenstebuurt